Jonge Artsen IM Nederland

Ook in Nederland ontstaat er een steeds groter wordende groep artsen,  die de visie Integrative Medicine deelt en samen wil streven naar een menselijke en duurzame gezondheidszorg.

Jonge artsen IM is een groep jonge, frisse artsen met een speciale interesse voor nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de medicinale werking van voeding en de wisselwerking tussen lichaam en geest. Deze groep artsen onderschrijft het belang van de arts-patiëntrelatie en is nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het (evidence based) toepassen van natuurlijke geneeswijzen. Ook wordt met met open doch kritische blik gekeken naar de mogelijkheden van complementaire behandelmethoden.

Jonge artsen IM is een informeel netwerk, dat in eerste instantie is bedoeld om elkaar makkelijker te kunnen vinden en informatie te delen over bijvoorbeeld nieuw wetenschappelijk onderzoek of congressen/symposia.

Ben je jonge arts en wil je op de hoogte worden gehouden van IM ontwikkeling, meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief Jonge Artsen IM.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Jonge Artsen IM

 

Nieuwsbrief Jonge Artsen IM april 2016

Jonge-artsen-IM

De lente laat zich meer en meer zien en de ‘vroege’ bomen staan al prachtig in bloei. Een mooi seizoen om iets nieuws op te starten.

Op 21/22 mei en 11/12 juni organiseert de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) een basismodule medische acupunctuur in Amsterdam. Tijdens deze 4 dagen opleiding leer je lege artis op een westerse manier acupunctuur toe te passen voor de meest voorkomende aandoeningen.

Lees deze nieuwsbrief hier online.

 

Nieuwsbrief Jonge Artsen IM December 2013

Jonge-artsen-IM

Met trots stuur ik jullie hierbij de eerste nieuwsbrief. Dank voor jullie enthousiaste reacties en het aanmelden van meer geinteresseerde collega’s.
Om samen te bouwen aan een platform voor informatie uitwisseling stel ik jullie feedback erg op prijs. Mochten jullie zelf interessante informatie op het gebied van IM (artikelen, interessante links of leuke congressen/symposia) tegenkomen, mail mij! Dan kan ik het opnemen in de nog komende nieuwsbrieven.

Lees deze nieuwsbrief hier online.

 

Nieuwsbrief Jonge Artsen IM Maart 2014

Jonge-artsen-IM

Hierbij stuur ik jullie de tweede nieuwsbrief Jonge artsen IM. Dank voor jullie enthousiaste reacties op de eerste nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de medicinale werking van paddestoelen en de effectiviteit van reguliere versus complementaire behandelingen. Verder het goede nieuws… dat Femke Neervoort als tweede Nederlandse jonge arts het fellowship IM in Arizona gaat starten.

Lees deze nieuwsbrief hier online.