Simone Ardesch

Mijn droom is alle toekomstige artsen op te leiden volgens de visie IM.

Als ervaren arts weet ik dat geen mens hetzelfde is en wat voor de een werkt, bij de ander niet hoeft te werken. Daarom nemen we de tijd om zorgvuldig te kijken naar alle factoren die van invloed kunnen zijn op jouw gezondheid: lichaam, geest, werk, leefstijl, omgeving en achtergrond. En wie weet dat beter dan jijzelf? Daarom heb jij de regie over je behandeling en gaan we samen op zoek naar een natuurlijke behandeling met zo min mogelijk bijwerkingen, die het best aansluit bij je persoonlijke doelen en voorkeuren.

 Ik vind het een uitdaging je bewust te maken van je mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op je gezondheid. Mijzelf zie ik daarbij als een brug tussen de medische wetenschap en jouw gezondheid. Ik combineer kennis en intuïtie en ben overtuigd van de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van jouw klachten vind ik belangrijk. Ik hou ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en met een kritische en vooral open blik naar nieuwe mogelijkheden te zoeken.

 Om mijzelf te specialiseren op het gebied van IM, heb ik  een 2-jarig fellowship IM aan de Universiteit van Arizona gevolgd. De Universiteit van Arizona is ‘s werelds toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van IM voor artsen en heeft honderden Amerikaanse artsen en medische specialisten opgeleid. Ik ben de eerste Nederlandse arts, die deze opleiding heeft afgerond.

In 2017 heb ik de Amsterdam School for Integrative Medicine & Health opgericht. Artsen en andere zorgprofessionals kunnen hier innovatieve nascholingen volgen op het gebied van IM.

Voor mijn coachingspraktijk verwijs ik naar www.simoneardesch.nl

Benieuwd naar mij visie op gezondheid en het onderwijs voor artsen, zie onderstaand interview.

Curriculum Vitae
Certificaat Botanicals Foundations
Certificaat Nutrition & Cardiovascular Health
Certificaat Integrative Mental Health
Certificaat Nutrition & Cancer